Het verhaal van onze oprichters

Van journalist tot Kriketeer

In de zomer van 2016 bezocht Michiel, toen nog landbouw- en voedingsjournalist, een krekelboerderij in hartje Brussel. De boerderij was opgezet door 3 jonge en avontuurlijke ingenieurs, die hem alles vertelden over de duurzame superkrachten die krekels bezitten, en hoe ongelooflijk voedzaam ze zijn. Waarom, vroeg Michiel zich af, kan ik ze dan nergens in de supermarkt vinden? Waarom weet niemand dat krekels zo geweldig zijn?

In de zomer van 2016 bezocht Michiel, toen nog landbouw- en voedingsjournalist, een krekelboerderij in hartje Brussel. De boerderij was opgezet door 3 jonge en avontuurlijke ingenieurs, die hem alles vertelden over de duurzame superkrachten die krekels bezitten, en hoe ongelooflijk voedzaam ze zijn. Waarom, vroeg Michiel zich af, kan ik ze dan nergens in de supermarkt vinden? Waarom weet niemand dat krekels zo geweldig zijn?

Enter Anneleen

Enter Anneleen, de zus van Michiel, die de perfecte partner in crime zou zijn om dit idee tot leven te brengen. Er werd veel nagedacht, gepraat en – meer nog – gebakken in de keuken: hoe zou de perfecte krekelsnack eruit zien? We bedachten een recept voor een graanreep op basis van krekels en zetten een crowdfundingcampagne op om de hele wereld te vertellen over de geboorte van KRIKET, de eerste Belgische krekelreep.

De dingen werden echt!

Mensen vonden het geweldig! De campagne was een daverend succes en we besloten er helemaal voor te gaan. Als zoveel mensen onze DIY prototypes leuk vinden, valt er nog een hele wereld te veroveren, dachten we. We zochten contact met studenten voedseltechnologie om hen te helpen hun recept te optimaliseren, leerden alles over verpakkingen en voedselveiligheid en lanceerden KRIKET officieel in september 2018, toen de eerste KRIKET-repen op het winkelschap lagen.

Hoe het nu gaat

Sindsdien hebben we heel wat nieuwe samenwerkingen opgezet. Eerst in België, en dan over de grens, helemaal tot in Canada, Spanje en Litouwen. Vandaag bouwen we aan een fantastisch team en vertellen aan iedereen hoe krekels passen in een duurzaam voedselsysteem. En sinds die eerste baksessie zijn we groots blijven dromen.