Ons verhaal

Van journalist tot Kriketeer

In de zomer van 2016 bezocht Michiel, toen nog landbouw- en voedingsjournalist, een krekelboerderij in hartje Brussel. De boerderij was opgezet door 3 jonge en avontuurlijke ingenieurs, die hem alles vertelden over de duurzame superkrachten die krekels bezitten, en hoe ongelooflijk voedzaam ze zijn. Waarom, vroeg Michiel zich af, kan ik ze dan nergens in de supermarkt vinden? Waarom weet niemand dat krekels zo geweldig zijn?

Enter Anneleen

Enter Anneleen, de zus van Michiel, die de perfecte partner in crime zou zijn om dit idee tot leven te brengen. Er werd veel nagedacht, gepraat en – meer nog – gebakken in de keuken: hoe zou de perfecte krekelsnack eruit zien? We bedachten een recept voor een graanreep op basis van krekels en zetten een crowdfundingcampagne op om de hele wereld te vertellen over de geboorte van KRIKET, de eerste Belgische krekelreep.

En plots was 't voor echt!

Mensen vonden het geweldig! De campagne was een daverend succes en we besloten er helemaal voor te gaan. Als zoveel mensen onze DIY prototypes leuk vinden, valt er nog een hele wereld te veroveren, dachten we. We zochten contact met studenten voedseltechnologie om hen te helpen hun recept te optimaliseren, leerden alles over verpakkingen en voedselveiligheid en lanceerden KRIKET officieel in september 2018, toen de eerste KRIKET-repen op het winkelschap lagen.

Hoe het nu gaat

Sindsdien hebben we heel wat nieuwe samenwerkingen opgezet. Eerst in België, en dan over de grens, helemaal tot in Canada, Spanje en Litouwen. Vandaag bouwen we aan een fantastisch netwerk van gelijkgezinde partners en vertellen aan iedereen hoe krekels passen in een duurzaam voedselsysteem. En sinds die eerste baksessie zijn we groots blijven dromen.

Michiel

Michiel

Co-founder
Overdag focust Michiel voornamelijk op alles wat te maken heeft met sales, legal en productie - en oh ja, "al de rest". “'En 's avonds?” zou je je kunnen afvragen? Dan heb je te maken met een beruchte pannenkoekenmaker, en dit nooit zonder goede muziek.
Anneleen

Anneleen

Co-founder
Alles tegelijk doen? Yes, kan ze. Anneleens dagen variëren van e-commerce, marketing en socials tot HR,... De lijst is lang. Hoe ze erin slaagt om dat te combineren met yoga, muzieklessen en joggen, is voor de meesten van ons een groot mysterie.

Wij zijn helemaal voor duurzaamheid

Verpakkingen Verpakkingen Als het over verpakkingen gaat, blijkt de meest duurzame oplossing vanuit milieu...
Nutri-Score Nutri-Score We gebruiken het Nutri-Score-label als kompas tijdens het ontwikkelen van gezond...
B Corp B Corp B staat voor Benefit, en wij hebben er véél. Lees er hier meer over!