Krekels?

Waarom krekels? Omdat ze met hun fijne, zachte, notige smaak perfect in ons recept passen. Dat is ook de reden waarom ze al eeuwenlang op het menu staan in Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

 

Ze zijn bovendien erg voedzaam. Ze leveren een hoge dosis hoogwaardige eiwitten, bevatten alle essentiële aminozuren en zijn een uitstekende bron van vitamine B12, ijzer, calcium en magnesium.

De wereldwijde vleesproductie is verantwoordelijk voor 15% van de globale broeikasgas- uitstoot, 25% van het zoetwaterverbruik en legt beslag op 75% van de totale landbouwoppervlakte, ten koste van bos en regenwouden. Dat moet beter indien we van onze planeet geen onleefbare sauna willen maken.

Het goede nieuws: krekels zijn ontzettend efficiënt. Ze zetten voeder 10 keer efficiënter om in eiwit dan koeien, stoten 60 keer minder broeikasgassen uit en verbruiken 300 keer minder water.

En het wordt nog beter. De KRIKET-krekels worden gekweekt in een stadsboerderij in hartje Brussel op basis van restjes uit de voedings- industrie. Ze vermijden dat kostbare voedingsstoffen verspild worden en spelen zo een sleutelrol in de lokale kringloopeconomie.

Voor ons komt het hierop neer. Krekels doen je nadenken over wat je eet – en waarom. Ze zijn een ode aan de diversiteit van het eetbare landschap rondom ons.

SHOP
Try it now! Try it now! Try it now!